fredag, juli 28, 2006

Lässe Lärm på Apollon


På trods af det store sikkerhedsopbud, og bandets specifikke regel om at tilskuere ikke måtte medbringe kameraer, er det nu lykkedes for denne websides redaktion at finde frem til nogle billeder fra den legendariske koncert på Apollon i Hammel, med et af datidens allerstørste bands Lässe Lärm & Pigträäds-Piräterne.
Som altid var publikum ellevilde på Hammels svar på Wembley Stadium, og som det tydeligvis ses af billederne havde Lässe Lärm også denne aften salen i deres hule hånd.

For lidt talent
Lässe Lärm & Pigträäds-Piräterne blev dannet i 1997 som en udløber af det ligeledes Søften baserede band (Mapia Muvk og) De Bemälede Töjter.
Dette band opnåede en del succes på de danske scener, men gruppens to største talenter "forsanger" og verdensmand Üdgäärds-Löke og guitarist/keyboardist/onanist T-Böne, voksede hurtigt fra de andre medlemmer Süzi (trommer), Tröels (Bas) og Richärd Öttö Fögde (güitar).
Bruddet blev i lokale medier opfattet som et spørgsmål om artistiske forskelligheder, men i virkeligheden dækkede bruddet over at Löke og Böne følte at de andre ikke var talentfulde musikere nok.

Sejr til mor
Derfor indrullerede (jo) man hjælp fra Simon Thorsback (senere Jesper Fäärekÿlling (senere Harme (endnu senere Snakebite))) til at fylde ud på trommer!
Simon havde tidligere med succes tæsket tønder i bandet 2 X T + - Motorik.
Bandet udgav senere den kritikerroste plade "Du en lort" med sagnomspundne numre såsom: "Elvis was a Hamster", "...And Mother Won The Derby" og "Banger from Hell". Alle tre numre opnåede høje hitlisteplaceringer på Hinnerup Lokalradio, ligesom bandet nåede at headline flere store begivenheder, heriblandt Ung Rock, Komsammen i festugeteltet i Hinnerup og den førnævnte 3 x 18-års fødselsdag på Apollon.

Smertefuld fornøjelse?
Bandet er aldrig officielt gået i opløsning, men de sidste 8 år har man intet nyt hørt fra gruppen, og kilder tæt på de to hovedpersoner beretter at både uvenskab, niverier og simpel jalousi er blandt grundene til, at man ikke længere taler sammen.
Bandet var dog tæt på at blive samlet til sidste sommers Live 8, men i sidste øjeblik trak T-Böne sig fra arrangementet ifølge en udgiven pressemeddelelse fordi:
"T-Böne ser sig ikke i stand til at opfylde hans forpligtigelser med hensyn til Live 8, da han den dag skal gå glip af In Flames".
En ting ser dog ud til at være sikker, og det er at vi ikke har hørt det sidste til dette talentfulde orkester. T-Böne har i de forløbende år modtaget meget kritik fra fans, der mener han har solgt ud og bare prøver at score kassen på at deltage i middelmådige foretagender såsom "Horny People" og "Da Function" (altså DA FUNction).
Lidt håb er der dog for fansne, da T-Böne for nylig har startet bandet Painful Pleasure, der har fået fornemme anmeldelser i pressen, og trods alt spiller noget fed tråd.
Nøjagtig det der var kendetegnet for Lässe Lärm & Pigträäds-Piräterne!






Ingen kommentarer: