fredag, januar 08, 2010

Man skal passe på..

Det her skal man altså passe på med!

Især, hvis man er lokalredaktør, og ikke ved, hvad det betyder.. ;-)
Som dette udemærkede læserbrev fra Herning Folkeblad gør opmærksom på.

Fifler skatte-ministeren?

Nils Henrik Wyke Indertoften 58, Lind

Ordet er frit

Lokalredaktøren i Vildbjerg, Jonas Møller Jensen, skrev den 20. under overskriften "Skatteministeren går i køkkenet" følgende: "Normalt er det tørre tal og store budgetter, som skatteminister Kristian Jensen (V) fifler med og forsøger at holde styr på..."

Da glosen fifle betyder at svindle, må der fra lokalredaktørens side være tale om en sigtelse mod skatteministeren i forhold til injurielovgivningen.

Det må være en skærpende omstændighed at bruge glosen om den person, der netop har ansvaret for opkrævningen til vores store, fælles pengekasse.

Spørgsmålet er derfor, om lokalredaktør Jonas Møller Jensen/Herning Folkeblad ligger inde med en hidtil hemmeligholdt viden om uregelmæssigheder i skatteministerens embedsførelse, eller om der er tale om sproglig ubehjælpsomhed.

Redaktionelt svar: Der er hverken tale om, at redaktøren ligger inde med hemmeligholdt viden om skatteministerens embedsførelse, eller om sproglig ubehjælpsomhed. At fifle kan betyde at svindle og snyde. Men det kan også betyde "at pusle med" (Den Danske Ordbog). Og det er netop, hvad der menes i dette tilfælde, som ikke handler om Kristian Jensens arbejde, men om hans interesse for mad.

1 kommentar:

Mads sagde ...

Hehe - det er da godt, at (Den Danske Ordbog) kan redde dig...